Sao Lim Kung Fu

Sao Lim Martial Arts

 

Traditionele Chinese vechtkunst te Veenendaal

De naam 'Sao Lim' Kung Fu is in wezen dezelfde als die van Shaolin Kung Fu, welke term meer algemeen gebruikt wordt. Deze spelling wordt voornamelijk gebruikt in door Chinezen in landen in Zuid Oost Azie zoals Maleisië en Singapore. Naast het 'moderne' Shaolin uit de huidige tempel zijn er vele verschijningsvormen die allen een eigen geschiedenis en naam hebben, maar van oudsher allen hun oorsprong vinden in de Shaolin tempel. Het Sao Lim is één van die stijlen. De stijl komt uit China en is in 1956 naar Maleisië overgebracht door een Boeddhistische monnik. Eigenschappen die deze deze stijl gemeend heeft met andere zogenaamde 'zuidelijke' stijlen zijn de lage stevig standen, en no-nonsense bewegingen. Alhoewel niet voor de show of demonstratie ontworpen zijn de bewegingen, mits correct uitgevoerd, mooi en sierlijk om te zien.

 

Heden ten dage wordt het Sao Lim stijl ook nog steeds in Maleisië beoefend. De Hoofdinstructeur in Penang was Mr. P'ng Chye Khim. Hij was Martial Arts Adviser voor de school in Europa. Master P'ng is overleden in december 2010. Het Sao Lim Kung Fu is in Europa geïntroduceerd door meester S.B.Lee. 李细峇 "功夫李"

 

 

De lessen in Veenendaal:

 

Op zaterdag van 14:00 uur tot 15.00 uur in de gymzaal van het Ichthus College.

Op dinsdag van 19:00 uur tot 20:00 uur in de gymzaal van het Ichthus College.

 

In Wageningen:

 

Zondag in sportinstituut Aaras. Industrieweg 46. Van 15:00 tot 16:00 uur.

 

Iedereen die serieus geïnteresseerd is van harte welkom om eens een keer gratis deel te nemen aan een van de lessen. Door de inzet van vrijwilligers kunnen de trainingen plaats vinden.

 

De trainingen van het Sao Lim kunnen vele onderdelen bevatten:

 

Na een gezamenlijke warming-up wordt er getraind in kleine groepjes of op individuele basis.

Het verbeteren van hetgeen eerder geleerd is een belangrijk onderdeel van elke training. Zoals in vele andere kung fu stijlen is de zogenaamde 'paarden-staand' een belangrijk onderdeel van elke les. Aan het begin zal men de standen van de stijl aangeleerd krijgen om zo een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling.

 

Er zijn vele manieren van blokkeren, stoten, slaan en schoppen; deze bewegingen worden elke les weer opnieuw doorgenomen.

 

Het oefenen van sets (of kata) is een van de belangrijkste manieren om het Sao Lim eigen te maken.

Deze stijl kent veel verschillende sets. Er zijn enkele basis sets die elke leerling leert de basisprincipes eigen te kunnen maken.

De gevorderde leerling kan ook de meer gecompliceerdere en langere vormen leren, waaronder dierenstijl, Lohan stijl etc.

 

Trainen met wapens behoort ook tot de mogelijkheden. De basis wapens zijn de stok, daarna de speer en later de sabel. Ook zijn er nog meer exotische wapens die geleerd kunnen worden zoals de hellebaard, breedzwaard, drietand, lange bijl etc.Naast de stijl trainingen zal er uiteraard ook aandacht worden besteed aan zelfverdedigingtechnieken d.m.v. het trainen van de zogenaamde combat technieken. De school verwacht van de leerlingen; inzet, toewijding, doorzettingsvermogen en discipline.

Er is voor de leerlingen ook een mogelijkheid om een certificaat te behalen als bewijs van vaardigheid en kennis.

 

Privélessen zijn ook mogelijk; deze zijn beschikbaar voor iedereen

 

Voor meer info

 

Erik Janssen

 

0644448409

 

info@saolimkungfu.nl.